Lid Worden

Mensen die lid zijn of willen worden van duikteam Waalwijk moeten zich dus “thuis” voelen bij hun vereniging, omdat het immers verder gaat dan duiken alleen. Duikteam Waalwijk is niet commercieel, de leden betalen contributie en de kosten voor brevet aanvragen en dergelijke. Voor het snel volgen van een duikopleiding en vervolgens de sport snel individueel te gaan beoefenen, bestaat binnen Duikteam Waalwijk geen mogelijkheid. We verwijzen u dan graag  naar de zogenoemde commerciële duikscholen.

Aan welk profiel moeten aspirant leden voldoen?

Uiteraard dienen het (zeer goede) gediplomeerde zwemmers te zijn.
Alvorens ze kunnen deelnemen aan persluchtopleidingen moeten ze een snorkelopleiding volgen. Deze snorkelopleiding neemt een volledig seizoen in beslag en Duikteam Waalwijk hecht hier grote waarde aan. Daarna kunnen diverse duikopleidingen gevolgd worden, vanaf duiker eerste ster, medical trained duiker, rescue duiker tot en met Divemaster (assistent instructor).

Alle opleidingen bestaan uit ongeveer 15 zwembadbijeenkomsten en 6 theoriebijeenkomsten, waaronder een reanimatiecursus en voorgeschreven buitenduiken die de cursisten moeten volgen. Als voldaan is aan de gestelde normen mag de cursist deelnemen aan het duikexamen. Het lesmateriaal wordt modulair aangeboden en voldoet aan de eisen van de Nederlandse Onderwatersport Federatie (NOF).

De zwembad bijeenkomsten vinden plaats op zondagen van 14.30 – 16.00 uur in het:
Olympia zwembad te Waalwijk.
Drunenseweg 11
5143 NE Waalwijk

Mocht uw interesse zijn gewekt en denkt u zich thuis te kunnen voelen bij onze duikvereniging, neem dan contact op met ons secretariaat.

Secretariaat Duikteam Waalwijk:Patrick van Giersbergen
Burg. Smitstraat 13
5161 TD Sprang Capelle
06 – 12 52 50 82
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Je kunt natuurlijk ook gewoon een keertje komen kijken op één van de trainingsdagen in het Olympiabad te Waalwijk. Wil je meer weten over de I.A.D.S, de opleidingen en brevetten kijk dan op http://www.iads.nl/